Login

Prenataal onderzoek

NIPT

Per 1 april 2017 wordt de NIPT als screeningstest aangeboden in het kader van een wetenschappelijke implantatiestudie. Dit wil zeggen dat alle zwangeren in Nederland de kans wordt geboden om voor de eigen kosten van E 175,- de screening te laten uitvoeren. De screening kan in de verloskunde praktijk Wijdemeren-Vreeland aangevraagd worden. De verloskundige maakt een aparte afspraak van ongeveer 30 min. om u informatie, lees de voor- en nadelen, met u door te nemen. Waarna u met uw partner een eigen beslissing kan nemen om de test wel of niet te laten plaatsvinden.  Het is handig om voor het gesprek de website www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl door te nemen. De voorlichting en de aanvraag voor het laboratorium kunnen alleen door een bevoegd counseler, in dit geval de verloskundige, aangevraagd worden. De verloskundige Marjolein is bevoegd en bekwaam om u de voorlichting te verstrekken.

Buiten de NIPT bestaat nog steeds de mogelijkheid om de combinatie test te laten uitvoeren. De kosten van deze test zijn E 175,-. De verloskundige kan u de voorlichting van deze test geven en ook de aanvraag verzorgen.                      

De vitaliteitsecho, de termijnecho en de 20 weken echo gaan buiten deze onderzoeken om. Deze onderzoeken vallen in het basispakket en worden door de zorgverzekeraar vergoed.        

Neemt u vooral contact op met de verloskundige mochten er vragen zijn.