Login

Ervaringen

Ervaringen

Na een miskraam in 2007 (bij 11 weken), begon 2008 voor ons met goed nieuws: ik was weer zwanger! De hele zwangerschap is voorbij gevlogen. Ik had gelukkig bijna geen kwaaltjes, voelde me helemaal goed en keek uit naar de eerste ontmoeting met ons babietje. Het enige waar ik erg tegenop zag, was…de bevalling! Door de miskraam had ik een nare ervaring overgehouden aan krampen, en pijn in de buik en onderrug. Ik keek nu zo tegen de bevalling op. Als een miskraam bij 11 weken al zoveel pijn deed, wat stond mij nu dan te wachten? Vandaar dat ik al bij de allereerste ontmoeting met Thera mogelijke pijnstilling had besproken. Ik had aangegeven dat ik graag een ruggenprik wilde als ik daarom zou vragen. Thera informeerde mij over de soorten pijnstilling die er zijn, en zei dat ze mij zou helpen als het nodig zou zijn. Ik voelde me daardoor erg op mijn gemak.

En toen was het eindelijk zover: 10 dagen over tijd voelde ik lichte krampen in mijn buik. Dat konden toch geen weeën zijn? Het deed helemaal geen pijn! Toen Thera langskwam, constateerde zij dat de bevalling toch echt begonnen was. Dat was een opluchting. Omdat ik me nog zo goed voelde, en niet alleen maar wilde afwachten, zijn mijn man en ik zelfs nog even gaan winkelen (tja, best ontspannend hoor!). Na een paar uur kwamen we thuis, en toen voelde ik dat de weeën regelmatig kwamen, om de 5 minuten. Maar het deed nog steeds niet echt pijn. Thera kwam langs, en samen reden we vervolgens op ons gemak naar het ziekenhuis. Ik had namelijk aangegeven dat ik daar wilde bevallen, zodat ik pijnstilling kon krijgen als dat nodig was. Alles ging zo snel, we waren er nauwelijks of mijn vliezen werden gebroken, een uurtje later mocht ik persen. 45 minuten daarna werd ons prachtige zoontje Boaz geboren. En dat allemaal zonder enige vorm van pijnstilling! Thera stelde mijn man en mij zo op ons gemak, dat het een hele positieve ervaring is geweest. Ik voelde dat ik haar volledig kon vertrouwen, waardoor ik heel ontspannen was. Ik had nooit gedacht dat mijn bevalling ook een fijne ervaring kon zijn, zonder veel pijn. Zo kan het dus ook. 

 

ervaring:

Na de geboorte van ons eerste kind, onze prachtige dochter, ging definitief de knop om: ik móest afvallen. De gedachte dat ik korter leef en dus korter van mijn kinderen kan genieten, enkel en alleen omdat ik van bepaalde zaken niet af kan blijven, was ineens niet meer te verdragen. Overgewicht zit in de familie, we hebben er allemaal aanleg voor. Maar het was bij mij de afgelopen jaren echt de spuigaten uitgelopen.       Het roer moest dus om.

Vorig jaar in oktober ben ik daarom voor het eerst naar de dietiste Yvonne van Erp gegaan. En meteen vlogen de kilo’s er af, en werd het bijna (ja bijna……..) leuk om op de weegschaal te gaan staan.

Ontzettend gelukkig met het gezin dat we hadden, wisten we in ieder geval dat we heel graag een tweede kindje wilden. Maar ja; ik was net begonnen bij de dietiste, en had al heel goede resultaten geboekt. Moest ik daar dan maar weer mee stoppen? Dat wilde ik niet, maar ik wilde ook niet terugvallen in mijn oude leven.

Wel zwanger dus, maar niet in mijn oude ritme terugvallen.

Ik kwam bij Thera van Erp terecht, omdat zij in dezelfde praktijkruimte zit als de dietiste. Ik had goede verhalen over de begeleiding van Thera gehoord. Thera en de diëtisten bleken nog zussen te zijn ook, dus 1 en 1 was bij mij heel snel 2. Een verloskundige en een diëtiste in dezelfde familie; dat leek ideaal.          Het leek niet alleen ideaal, het was ook ideaal.

Tijdens de gehele zwangerschap ben ik naar de dietiste blijven gaan. Uiteindelijk ben ik in mijn hele zwangerschap 2 kilo aangekomen ten opzichte van het gewicht waar ik mijn zwangerschap mee inging.

Zowel Thera als Yvonne hielden mij goed in de gaten. Want afvallen is natuurlijk heel fijn, maar mijn kindje mocht er niet onder lijden. In augustus werd onze prachtige zoon geboren. En wat geweldig om dan op die weegschaal te gaan staan. 7 kilo lichter, en dus lichter dan voordat ik zwangerschap raakte.

Nu, een paar weken later heb ik mijn kraamperiode officieel afgesloten. De begeleiding van Thera was prettig; recht door zee, helder en gezellig.

En inmiddels ben ik weer lichter; het afvallen gaat dus gewoon door. Wat geweldig om terug te kijken; een jaar verder, een prachtige zoon rijker, en 15 kilo lichter. Dat had ik nooit kunnen bedenken! En ondanks dat ik dat uiteraard zelf gedaan heb, was het niet gelukt zonder de professionele en stimulerende begeleiding van Thera en Yvonne: een gouden koppel!